Subscribe to my Newsletter!
Jula at Soundcloud Jula at Bandcamp Jula at Instagram Jula at Pinterest Jula at YouTube

Info

Jula Aimée is zangeres, songwriter en zangdocente. Ook werkt ze met loopstations, live-electronics en vrije improvisatie.

Ze studeerde jazz & pop zang aan het Utrechts Conservatorium, stapte over naar het Conservatorium van Amsterdam en behaalde daar haar Bachelor. Tijdens deze periode studeerde ze een semester in New York bij Gretchen Parlato, Amy London en Kurt Elling.

Na haar Bachelor, mocht ze doorstromen naar de Master zang jazz. Hier verdiepte ze zich meer in het schrijven van haar eigen muziek, schreef ze het album ‘We Were Here’ wat ze volledig financierde met een van de eerste succesvolle crowdfundings-campagnes in haar vakgebied via de website Voordekunst.

Ze vertrok naar Kopenhagen om daar een half jaar te studeren bij Deense pop-legende Hanne Boel en Noorse vrije improvisatie zangeres Sissel Vera Pettersen.
Na haar opleiding besloot ze te stoppen met haar band en verder te gaan met het door haar in Denemarken opgerichte project ‘We Crave The Quiet’, dit doet ze samen met gitarist Jan Schröder (Causes).

Als docente is ze verbonden aan de projecten Muziek Maakt School en Hallo Muziek! Hier geeft ze zang en koorles aan kinderen op basisscholen. Ook is ze als docent verbonden aan de FluXus Muziekschool in Zaandam.

  • Contact
  • Download press kit